Nieuws

Nieuw leven

Die gezondere levensstijl is zo makkelijk nog niet, maar fijn dat er hulp is voor de goede voornemens. Hier tien tips op het gebied van bewegen om er nieuw leven in te blazen.

1) Alles wordt lichter en makkelijker met een glimlach en een goede houding. Om in die goede houding te komen houd je je armen in de presenteerbladhouding daarna draai ze beiden naar buiten, gevolgd door het aanspannen van je beenspieren en voila. Je armen mogen ook weer naar beneden…

2)Stel je zelf een beloning in het vooruitzicht bij het behaalde doel. Het doel op zich kan ook als beloning gelden natuurlijk. Het weer passen van die mooie broek bijvoorbeeld of een nieuwe. Plannen in je agenda of koppelen aan een andere dagelijkse handeling helpt je om in beweging te blijven. Ga maar eens op één been tanden poetsen halverwege wisselen of ’s avonds op het andere been.

3) Zitten doen we allemaal, maar even twee centimeter boven de stoel wachten totdat je gaat zitten levert heel wat zware kniebuigingen op een dag op. Eerst één tel en daarna steeds iets langer wachten. Voor de gevorderden misschien op één been. Ook de trap op en met meerdere treden tegelijk. Leidt tot meer spiermassa en je stofwisseling en weerstand gaan omhoog.

4)Trainen met een maatje of in een groepje maakt het een stuk makkelijker om de nieuwe routine te behouden.

5) Hardlopen kan ook als lopen op wolken. Loop maar eens over je schouder kijkend achteruit. En zie dat je voeten de klappen absorberen alsof je op wolkjes loopt. Wanneer je het omdraait en op dezelfde manier vooruit rent, doe je aan de barefootrunning techniek. Ook huppelen werkt zeer schokdempend en je wordt er vrolijk van.

6)Gebruik een mandje in plaats van een karretje als je boodschappen doet. Twee mandjes is ook een idee, biceps curl (arm naar boven buigen) optioneel.

7)Wanneer je een kat hebt vindt die het vaak ook prachtig om uitgelaten te worden. Ook de honden uit het asiel maken graag een rondje.

8)De grassprieten gaan weer snel groeien, dus alle liefhebbers van een gazon: zorg voor een handgrasmaaier en houd het kort.

9)Pak zoveel mogelijk de fiets of de benenwagen, lekker uitwaaien.

10)Geef op momenten vol gas of je nu fietst, loopt of zwemt. Interval kost minder tijd en is veel effectiever om je conditie te verbeteren. Doe ook eens iets totaal anders dan normaal je gewoonte is. Nieuwe prikkels op alle vlakken houden je levendig. Mensen die afwisselen blijken uit onderzoek ook slanker te zijn.

11) ;)Train om je blessure heen. Wanneer je last bijvoorbeeld last hebt van  je elleboog, dan zijn er misschien nog bewegingen die zonder pijn gaan. En waarschijnlijk kun je nog een hoop met je benen.  Juist het bewegen wat je doet helpt de blessure eerder te herstellen.